Podcasts over netwerken in een tijd van transities

Ben je benieuwd hoe professionals van verschillende generaties en verschillende disciplines aankijken tegen de uitdagingen van de 21ste eeuw? En welke pogingen ze doen om op nieuwe manieren samen te werken en van elkaar te leren? Luister dan naar de pilot serie van podcast Nieuwe Netwerk, een podcast over netwerken in een tijd van transities. Hier verkennen Patricia en Gijs het nieuwe netwerken in de 21e eeuw en gaan ze erover in gesprek met young én old professionals.

Deze serie is in de zomer van 2020 opgenomen en gepubliceerd, gelijktijdig met de geboorte van de Stichting het Nieuwe Netwerk.

Beluister alle 8 afleveringen hieronder.

De 8 afleveringen

podcasts nieuwe netwerk

De gasten

In de afleveringen van 10-20 minuten gaan we in gesprek met gasten actief in de transitie naar duurzaamheid - in voedsel en omgeving - over hun ervaringen met netwerken als activiteit en als manier van werken. Je wordt meegenomen in een wereld van mensen die zich (allemaal op hun eigen manier) inzetten om betere verbindingen en netwerken te vormen met andere disciplines en generaties om beter van elkaar te leren en samen te werken en zo de transitie te versnellen.
Wat vinden ze van hun eigen vaardigheden? Wat vinden ze moeilijk en welke tips kunnen ze de luisteraar geven om via efficiënt te werken via netwerken dichterbij het bereiken van je (duurzaamheids-)doelen te komen?

Kernwaarden Nieuwe Netwerk

  • De kernwaarden van het Nieuwe Netwerk staan centraal in de afleveringen:
  • Meer impact op Global Sustainable Development Goals (SDG’s).
  • Verbinden van generaties
  • Verbinden van vakkennis tussen disciplines
  • Met elkaar verzamelen, uitdragen en implementeren van inzichten en best practices

Achter de schermen

De podcast is geproduceerd namens en in samenwerking met het Nieuwe Netwerk; een dynamische netwerk dwars door netwerken en organisaties heen, dat mensen actief in transitie naar meer duurzaamheid in voedsel en omgeving verbindt [met mensen uit andere disciplines en van andere generaties].
De redactie is in handen van Gijs Rotteveel en Patricia Lemmens. Zij zijn verantwoordelijk voor de opnames, editing, inhoud en verspreiding van de afleveringen. Zij worden hierin ondersteund door de initiatiefnemers van het Nieuwe Netwerk. De muziek wordt verzorgd door Hans Soolsma.

Gijs

Hoi, mijn naam is Gijs Rotteveel! Ik ben mijn bachelor biologie aan het afronden. Binnen mijn opleiding houd ik me het liefst bezig met ecologie en gedrag. Naast mijn studie probeer ik duurzame projecten op te pakken. Zo ben ik terecht gekomen bij het Nieuwe Netwerk. Verder teken en ontwerp ik graag, zo heb ik het logo van deze podcast ontworpen! Jullie zullen me deze zomer horen als host in de podcast, met een prangende vraag en een vrolijke noot!

Gijs Rotteveel

Patricia

Ik ben Patricia Lemmens en ik zet me als zelfstandig ondernemer in om de transitie richting een duurzamere, meer inclusieve samenleving te versnellen en de dialoog daarover aan te jagen. Ik ben gepassioneerd over alternatieve voedselsystemen en lokale netwerken en ik haal veel energie uit het faciliteren en organiseren van uitdagende, creatieve en prikkelende bijeenkomsten waarin samen naar oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken gezocht wordt. Als teamlid van het aanjaagteam van het Nieuwe Netwerk help ik nieuwe verbindingen leggen tussen mensen. En in de komende weken horen jullie mij om en om met Gijs als host van de podcast.

Patricia Lemmens - NN

Volg ons

Volg ons op social media kanalen, als je met ons en andere luisteraars over de podcast wil napraten, om een kijkje te nemen op de duurzame evenementen kalender óf als je niets wilt missen van het Nieuwe Netwerk!
Direct contact met de redactie van de podcasts? Mail mailp.

Het Nieuwe Netwerk, platform voor professionals in voedsel, landbouw en omgeving